19. 3. 2024

Marles je podpisal zavezo za podnebno nevtralno Ljubljano do leta 2030

Marles je specializiran proizvajalec domov z več kot 100-letno tradicijo izgradnje naprednih, inovativnih, z naravo povezanih rešitev iz lesa. Les je jedrni konstrukcijski element naših objektov in prav vsak objekt, sestavljen v naši proizvodnji nosi obljubo za trajno kakovost in predanost okoljski trajnosti.

Marles hiše ustrezajo visokim standardom tehnične, energetske, okoljevarstvene in poslovne odličnosti, kar na podlagi permanentnih testiranj potrjujejo mednarodno priznani inštituti.

S podpisom zaveze smo se obvezali k aktivnemu sodelovanju in uresničevanju ambicioznih podnebnih ciljev mesta Ljubljane do leta 2030, pri čemer izpostavljamo našo aktivno vlogo predvsem na področju trajnostne gradnje, uporabe ekoloških materialov, energetsko učinkovite gradnje za doseganje pasivnih standardov in prednostni izbiri lesa kot trajnostnega gradbenega materiala. Prav tako z izbiro učinkovite izolacije, sistemi ogrevanja in hlajenja ter pametnimi tehnologijami v Marlesovih objektih sledimo ciljem podnebno nevtralne Ljubljane do leta 2030.

Več o podnebno nevtralni Ljubljani na spodnji povezavi:

https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/varstvo-okolja/na-poti-v-brezogljicno-ljubljano-2030/