10. 4. 2024

Marles podprl zavezo za podnebno nevtralnost Mestne občine Kranj

Kranj je eno od treh slovenskih mest, ki so bila izbrana v Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest. Misija 100 je program Evropske komisije, ki mesta spodbuja pri preobrazbi in doseganju podnebne nevtralnosti do leta 2030. Proaktivnemu sodelovanju pri doseganju tega cilja se je pridružilo podjetje Marles, ki s tem potrjuje svojo iskreno zavezanost brezogljični prihodnosti in postaja ambasador trajnostnega bivanja.

Misija 100

Namen misije 100 je pospešiti napredek najbolj ambicioznih evropskih mest, ki bodo navdih vsem mestom v Evropi na njihovi poti do podnebne nevtralnosti. Preobrazba v ogljično nevtralno mesto zahteva mnoge prilagoditve, ki jih je mogoče uresničiti le s skupnimi močmi in prizadevanji. Mestna občina Kranj je zato k sodelovanju pri doseganju zastavljenih ciljev povabila podjetja in nevladne organizacije iz Kranja in okolice.

Skupini partnerjev se je kot družbeno in okoljsko odgovorno podjetje pridružil tudi Marles. Verjamejo namreč, da je resnično razliko in napredek na bolje mogoče doseči le z združenimi močmi in iskreno voljo za spremembe. »Danes imamo vsi odgovornost, da svojo energijo usmerjamo v to, da prihodnjim generacijam pustimo okolje v boljši kondiciji. Vemo, da bo naloga lažja, če združimo moči in Marles se s ponosom pridružuje Misiji 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest,« je ob tem poudaril direktor Marlesa Tadej Gosak.

Marles je največji slovenski proizvajalec izgradnje zeleno-vativnih naprednih rešitev iz lesa in vodilni ponudnik na področju gradnje trajnostnih lesenih montažnih objektov v Evropi. Svojo zavezanost trajnosti potrjuje v neprestanem iskanju izboljšav in napredka, ki vodijo v razvoj klimatsko pozitivnih in energetsko učinkovitih objektov. Marlesova hiša z negativnim ogljičnim odtisom velja za najbolj napreden in trajnostno naravnan objekt v Sloveniji, ki bo krojil prihodnost trajnostne gradnje. »Veseli nas, da lahko prispevamo k dobrim praksam, ki bodo v prihodnje v pomoč ostalim evropskim mestom pri uresničevanju Evropskega zelenega dogovora,« je še dodal Gosak.