18. 6. 2024

Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije

Na tradicionalni podelitvi priznanj podravske regije za inovacije, ki jo organizira Štajerska gospodarska zbornica, je podjetje Marles prejelo srebrno priznanje za inovacijo Tehnologija za premostitev večjih razponov. V imenu Marlesa so bili prejemniki nagrade Melanja Korošec, direktorica strateškega marketinga in inovacij, Tadej Medved, vodja produktnega managementa in Miha Miholič, arhitekt.

Tehnologija WoodSpan

Marles je srebrno priznanje prejel za tehnologijo WoodSpan, inovativno rešitev, ki združuje trajnostne gradbene prakse z visoko funkcionalnostjo in estetiko, kar predstavlja preboj v industriji lesenih montažnih hiš. Omogoča gradnjo velikih, odprtih bivalnih prostorov brez potrebe po kovinskih ojačitvah, kar prinaša številne prednosti za okolje in uporabnike.

Tehnologija WoodSpan podpira Marlesovo zavezo k podnebno pozitivni gradnji, ki zmanjšuje ekološki odtis in prinaša še številne druge prednosti. Les ima izjemno termalno izolacijsko zmogljivost, strukturno prilagodljivost, zagotavlja pa tudi bolj zdravo bivalno okolje.

»Tehnologija WoodSpan omogoča gradnjo velikih, odprtih bivalnih prostorov v leseni montažni gradnji. Naše hiše imajo tako velike in odprte prostore brez dodatnih stebrov ali jeklenih nosilcev . Skrivnost uspeha je v uporabi inovativnega gradbenega materiala na bazi lesa, ki skladišči 1171 kg CO2 na kubični meter, kar dodatno podpira Marlesovo zavezo k podnebno pozitivni gradnji,« je dodal Tadej Medved, vodja produktnega vodenja pri Marles hiše Maribor.

S tem priznanjem se potrjuje inovativna naravnanost Marlesa, ki z implementacijo inovacij nadaljuje svojo zavezo k trajnostni in okolju prijazni gradnji, hkrati pa zagotavlja visoko funkcionalnost in estetiko v industriji lesenih montažnih hiš. Marles bo s to inovacijo še naprej prispeval k razvoju industrije z nizkim ogljičnim odtisom ter k izboljšanju kakovosti bivanja za svoje stranke.