Vila Drenje
21. 6. 2023

Pet luksuznih vil šele začetek na Hrvaškem

Trenutno opažamo vedno večji trend montažne gradnje po individualni ponudbi. Ljudje si želijo unikatne in prilagojene hiše, ki izražajo njihov osebni stil in potrebe. In to ne samo za bivanje, temveč tudi kot investicijo. Pri Marlesu smo se prilagodili temu povpraševanju in ponujamo možnost individualne zasnove montažnih hiš, ki se popolnoma prilagajajo željam in potrebam naših strank.

Eden od takšnih odmevnih projektov se nahaja na hrvaški Istri, kjer smo zgradili luksuzno turistično naselje petih vil za tujega investitorja. Investitor je želel energijsko učinkovite objekte, ki združujejo sodoben slog in tradicionalno istrsko arhitekturo. S pomočjo načrtov hrvaškega arhitekta so bile vile zgrajene v povsem tradicionalnem videzu, hkrati pa nudijo sodobno funkcionalnost in energijsko varčnost.

Čeprav so na prvi pogled videti enake, ima vsaka vila svojo edinstveno zasnovo in razporeditev prostorov. Vsaka vila obsega 187 kvadratnih metrov neto bivalne površine v dveh etažah, s streho manjšega naklona in skritimi žlebovi. Pritličje je namenjeno dnevnemu bivanju, medtem ko so v nadstropju štiri spalnice, vsaka s svojo kopalnico. Okolica vsake vile s 300 kvadratnimi metri zunanje površine omogoča brezskrbno zunanje bivanje, z zasenčenimi in osončenimi površinami ter možnostjo postavitve jacuzzija. Vile ponujajo tudi savno, ogrevan zunanji bazen, nadstrešek za avto in ustrezno izbrane talne obloge.

Gradnja petih vil na oddaljeni lokaciji je bil izziv, ki ga je Marles uspešno realiziral s pomočjo slovenskih podizvajalcev. Ti so izvedli različna dela, vključno z instalacijami, slikopleskarskimi deli, parketi, keramiko, estrihi, talnim gretjem, hlajenjem (klimatskimi napravami), notranjimi vrati in sanitarno opremo. Investitorja Wild Adriatic Way pa so, kakovost naših montažnih hiš, dolgoletne izkušnje in osebni pristop strokovnjakov prepričali, da nam je po uspešnem končanju izvedbe zaupal še dva podobna projekta.