Montažna hiša z garažnim nadstreškom in dvoriščem v naravnem okolju
8. 4. 2024

Prednosti montažne hiše so hitra, energijsko učinkovita in cenovno ugodna gradnja

Prednosti montažne hiše se zaveda vedno več kupcev, saj je ta tip gradnje v zahodni Evropi vedno pogostejši. Ponudniki montažnih hiš ponujajo moderne velike in majhne objekte, ki s svojimi super lastnostmi navdušijo prav vsakega. Vseeno pa je potrebno biti pri izbiri ponudnika zelo pozoren, saj se kakovost posameznih objektov razlikuje. Naše tipske montažne hiše cenijo tudi v tujini, saj izpolnjujemo individualne želje naših kupcev, poleg tega pa ponujamo izvirne rešitve na področju nizkoenergijske in pasivne gradnje. Na tradicionalnih in strateških trgih smo samo v lanskem letu uspeli povečati prihodke za kar 12%. Kot ponudniki nizkoenergijskih objektov, ki so prilagojeni različnim namenom in krajinskim ter podnebnim razmeram, smo nanje zelo ponosni.

Tipske montažne hiše so cenovno dostopne

Dejstvo je, da povpraševanje po energetsko varčnih objektih narašča. Eden izmed ključnih razlogov za to je zagotovo vnaprej znana vrednost investicije. Ker kupec že na začetku pove svoje želje, na podlagi katerih pripravimo gradbeno pogodbo, tekom gradnje ne pride do nekih skritih stroškov. V kolikor vas zanima približna cena, lahko na naši strani najdete konfigurator hiš, kjer izberete linijo objekta, stanovanjsko površino ter kategorijo. Na podlagi izbranih parametrov se vam bodo prikazale tipske montažne hiše, ki ustrezajo vašim željam. Ponujamo različne faze izvedbe in dokončanja objekta, s čimer vam olajšamo končno odločitev.

Pri ceni je seveda potrebno upoštevati tudi zelo nizke stroške ogrevanja in ohlajanja. Visoko učinkovita konstrukcija je v večji meri narejena iz materialov naravnega izvora. Največji del sten, stropov in strešnih nosilcev predstavlja les, ki je odličen toplotni in zvočni izolator. V 5 sistemih sestave sten se sicer skrivajo tudi lesena vlakna, leseno-vlaknene in izolacijske plošče ter kombinacija fasadnih lesno-izolacijskih plošč in celuloze. Uporabiti je sicer mogoče tudi druge vrste izolacije, kot smo to naredili v 3 sistemih energetsko varčnih objektov. V njih uporabljamo kameno volno kakovosti in gostote DP5, ki zagotavlja izjemno toplotno izolativnost. To pa nista edini rešitvi, ki jih uporabljamo v našem podjetju. Ker smo vodilni ponudniki montažnih hiš v Sloveniji ponujamo tudi objekte z izolacijskim materialom mineralnega in sintetičnega izvora, kot je npr. neopor, ki je veliko bolj izolativen od običajnega stiroporja. Posledično ne prihaja do toplotnih mostov, zaradi česar so izgube energije bistveno nižje. Vsi elementi se tesno prilegajo eden k drugemu, po potrebi pa jih zatesnimo tudi s posebnimi trakovi. Bivanje je posledično zelo prijetno.

Ena najpomembnejših prednosti montažnih hiš je hitra izvedba

Kot ponudniki montažnih hiš z več desetletno tradicijo vam zagotavljamo, da bo vaš nov dom zgrajen po zelo hitrem postopku. Vsi montažni elementi so namreč izdelani in vnaprej pripravljeni v naši lastni proizvodnji, zato so objekti na gradbišču zelo hitro sestavljeni. Natančna izdelava in kakovostni gradbeni elementi se tesno prilegajo, kar zagotavlja visoko zrakotesnost objekta. Ker je glavni del konstrukcije les, ni potrebe po dolgotrajnem sušenju gradbenih materialov, zato je objekt pripravljen za bivanje takoj po zaključku izdelave. Če si želite v svoj novi dom vseliti čimprej, je to zagotovo ena izmed poglavitnih prednosti. Montažne hiše so vnaprej načrtovane na podlagi projektne in tehnične dokumentacije, zato vse teče gladko, brez nepotrebnih prekinitev.

Tipske montažne hiše so izjemno varne za bivanje

Gradnja hiše je zagotovo ena večjih investicij v našem življenju, zato je na dolgi rok potrebno premisliti tudi, kaj se bo z njo zgodilo v primeru naravnih nesreč. Prav na tem mestu moramo poudariti, da je smiselno izbrati ponudnika montažnih hiš z dolgoletnimi izkušnjami in pridobljenimi certifikati, saj le-ti objektivno dokazujejo kakovost same gradnje. Naši objekti so izolirani z negorljivo kameno volno, konstrukcija pa je z obeh strani obdana z negorljivimi mavčnimi ploščami ali ognjeodpornimi lesnimi ploščami, zato so v primeru požara zelo varni. Certifikati, ki nam jih je podelil OiB, dokazujejo izjemno požarno varnost.

Ena od prednosti montažne hiše je tudi izjemna odpornost na veter. Lesena okvirna konstrukcija je namreč skrbno in premišljeno načrtovana, zato se v primeru močnega vetra ali potresa odlično obnese. Ker z računskimi metodami in praktičnimi preizkusi v laboratorjih ves čas preverjamo njihovo stabilnost, poleg tega pa dobro poznamo odziv lesenih nosilnih elementov, ste lahko prepričani, da boste v novem domu varni. Na potresnih in vetrovnih območjih smo zgradili že ogromno tipskih montažnih hiš, zato imamo na tem področju veliko izkušenj. Pri gradnji posamezne elemente vedno prilagajamo krajevnim in podnebnim razmeram.

Trajnostna gradnja je v današnjem svetu izrednega pomena

Kot ponudniki montažnih hiš izjemne kakovosti in energetske učinkovitosti se ves čas trudimo slediti trajnostnim smernicam. Pri izbiri gradbenih materialov smo zato pozorni, da uporabljamo naravne materiale, ki čim manj obremenjujejo okolje. Prednost montažne hiše je, da s pravilno konstrukcijo toplotne izgube čimbolj zmanjšamo in tako zagotovimo prijetno bivalno okolje z minimalnim vplivom na okolje. Zahvaljujoč premišljeni razporeditvi prostorov oken in vrat, zaščiti pred soncem ter premišljenim ogrevalnim sistemom, so potrebe po dodatni toploti zelo nizke.