15. 5. 2024

Tipske montažne hiše ustrezajo visokim okoljevarstvenim standardom

Tipske montažne hiše dopuščajo hitro, cenovno ugodno in okolju prijazno gradnjo. Slednja je popolnoma neodvisna od vremena, saj sama izdelava poteka v kontroliranem okolju in klimi. Gradnja, ki poteka po načelih trajnostne gradnje, združuje preizkušene klasične gradbene tehnike z naprednimi postopki industrijske izdelave. Pri tem se uporabljajo skrbno izbrani materiali, prijazni človeku, zdravju in okolju.

Kot eden izmed najstarejših materialov se pri gradnji uporablja les. Živi material ima vrhunske mehanske lastnosti ter izjemno vzdržljivost. Je najmanj energetsko obremenjujoč material, saj njegova predelava znatno zniža emisije toplogrednih plinov. Energetsko varčen material je kot nalašč za tipske hiše na ključ. Združen skupaj z modernimi tehnologijami ter posebej zasnovanimi detajli poskrbi za prijetno bivalno klimo ter dom za več generacij.

Trajnostna izvedba zagotovi manj odpadnega materiala, je ekonomična, varna in zanesljiva. Tipske pritlične hiše, ki so tako zgrajene, ustrezajo visokim energetskim, tehničnim in okoljevarstvenim standardom. Brez večjih težav pa jih je tudi mogoče prilagoditi namembnosti, velikosti in obliki po željah naročnika.

Kakšne prednosti prinaša gradnja tipske hiše?

Tipske hiše na ključ naročnikom nudijo mnogo prednosti. Gradbeništvo se je v zadnjih nekaj letih precej razvilo ter ponudilo trajnostne, učinkovitejše in naprednejše rešitve. Montažna gradnja se ponaša z visokoenergetsko učinkovitostjo ter hitro realizacijo. Premišljena izbira materialov in skrbno načrtovanje sta poskrbela za brezmejno udobje ter celovit pristop.

Ta dopušča boljši nadzor kakovosti, hitrejši zaključek, hkrati pa omogoča nekoliko prilagajanj arhitekturnih rešitev. Slednje so mogoče zaradi standardiziranega postopka, ki prinaša optimalno stopnjo predvidljivosti, saj nudi pregled nad celotnim projektom. Tipske montažne hiše danes se od tistih pred več deset leti precej razlikujejo. Starejši montažni objekti so imeli raznovrstne omejitve, danes pa so ravno montažne zgradbe tiste, ki ponujajo neverjetne arhitekturne prednosti.

Tipski domovi so prilagojeni načelom trajnostne izvedbe ter arhitekturnim trendom. Odlikuje jih moderna, estetsko dovršena konstrukcija, ki uspešno varuje pred vremenskimi in okoljskimi vplivi ter hrupom. Hiše dodatno dopolnjuje leseno stavbno pohištvo izvirne konstrukcije, ki je na voljo v več oblikah, različnih zasteklitvah, velikosti in barvah.

Tipske hiše na ključ zahtevajo premišljeno načrtovanje ter natančne meritve

Tipske montažne hiše imajo napredno konstrukcijo, ki brez težav združuje tradicionalne tehnike z novimi. Zahtevajo skrbno načrtovanje in natančne meritve, saj so le tako pravilno sidrani in izvedeni stiki med lesenimi elementi. Slednji so poglavitni pri protipotresni in proti vetru odporni konstrukciji. Leseni domovi so približno štirikrat lažji od klasično zidanih, kar povzroči manjše vztrajnostne sile na nosilni konstrukciji.

Gradnja tipske pritlične hiše poteka pod strokovnim nadzorom ter vodstvom arhitektov in konstrukterjev, zaradi česar je zagotovljeno, da je konstrukcija vsestransko kakovostna. V načrtnih in izračunih so vselej upoštevani predvideni vplivi ter prenekateri varnostni dejavniki, zaradi katerih bo hiša vzdržala močnejše pritiske.

Napredna konstrukcija z dovršenimi detajli bo poskrbela za odlično požarno zaščito, saj le ta preseže požarno odpornost armiranega betona in jekla. Tipske montažne hiše so visoko odporne še proti vetru, saj se statistika izračuna za vsak objekt posebej. Pri tem se upoštevajo lokacija, hitrost vetra in še nekateri drugi dejavniki. Zahvaljujoč naravnemu materialu zgradba nudi še izjemno zvočno in toplotno izoliranost ter vrhunsko stabilnost.

Tipske hiše se gradijo po različnih fazah

Tipske montažne hiše nudijo veliko prednosti, najočitnejša med njimi je zagotovo hitra realizacija. Klasična gradnja traja mesece, tudi leta. Montažna sestava dopušča, da so elementi v proizvodnji, dokončani v dveh dneh, montaža objekta na gradbišču v maksimalno dveh dneh, zaključna dela v treh tednih, celoten dom pa je tako lahko pripravljen za vselitev v manj kot osmih mesecih od podpisa pogodbe.

Celovitost izvedbe tipske hiše na ključ je v današnjih časih ključnega pomena. Trikrat hitrejša izvedba od tradicionalne je na voljo v različnih gradbenih fazah. Te so združene v zaokrožene pakete med katerimi lahko naročnik izbira. Takšna izvedba je zanj preglednejša in preprostejša. Faze se delijo na montažo elementov, zunaj dokončan objekt, delni ključ in ključ v roke.

Izdelava in montaža objekta poteka v nadzorovanih klimatskih pogojih, kar omogoča vremensko neodvisen potek gradnje ter hitro montažo na gradbišču. Gradnja se vselej začne z ustreznim utrjevanjem podlage ter vgradnjo armirane betonske temeljne plošče na katero bo postavljen objekt. Montaža se začne tedaj, ko na izbrani lokaciji stoji betonska plošča ter ko so vsi elementi v proizvodnji pripravljeni.

Tipske montažne hiše nudijo prilagojene arhitekturne rešitve

Tipske hiše na ključ se ponašajo z edinstveno gradnjo, popolnoma neodvisno od okoljskih razmer. Trajnostna izvedba uspešno združuje tradicionalne načine z modernimi ter pri tem poskrbi za manjši vpliv na okolje. Rezultat je okolju in zdravju prijazen arhitekturni objekt z izjemno vzdržljivostjo ter dolgo življenjsko dobo.

Takšna izvedba naročnikom nudi prenekatere prednosti, saj ni le trajnostna, temveč tudi hitrejša in bolj stabilna. Številne ustvarjalne rešitve so poskrbele, da je objekt še energetsko učinkovitejši, kar je opazno tudi pri mesečnih stroških. Celovit pristop gradnje omogoča boljši nadzor, naročnikom pa ponuja prilagojene arhitekturne rešitve glede na njihove želje, potrebe in lokacijo.

Tipske pritlične hiše imajo pridobljeno evropsko tehnično soglasje (osnova za označevanje hiše z znakom CE). Pridobljen certifikat naročnikom dodatno zagotavlja, da so izpolnjene vse zahteve glede varnosti.