Za zmanjšanje porabe

Sončna elektrarna

Poraba električne energije v pasivnih in skoraj nič-energijskih hišah je izjemno nizka, vendar nekaj stroškov z energijo vseeno nastane. To energijo lahko v celoti zagotovimo z vgradnjo sončnih panelov, ki s pomočjo sonca proizvedejo vso potrebno električno energijo z lastno sončno elektrarno lahko postanete energetsko samooskrbni in za vedno neodvisni od nihanja cen na trgu.
Sončna elektrarna Sončna elektrarna
višja manjsa shutterstock 497117122

SKRB ZA OKOLJE JE PRI MARLESU NA PRVEM MESTU

Sončna elektrarna ne onesnažuje okolja in izkorišča obnovljive vire energije. Sistem ne potrebuje polnjenja, nima premikajočih se delov,deluje tiho in potrebuje minimalno vzdrževanje. 
Pravilno povezani elementi so popolnoma varni. Namestitev modulov na streho je podobna prekrivanju s strešniki, električne povezave pa delujejo brez tveganja.Obratovanje sončne elektrarne ne povzroča sevanja, saj preprosto le izkorišča žarke sončne svetlobe. 
S pomočjo lastne sončne elektrarne zmanjšujete račun za elektriko in tudi ustvarjate presežek, ki ga lahko hranite v domačem hranilniku oziroma električnih baterijah ali ga boste oddali v odprto omrežje.

ZAKAJ IZBRATI
SONČNO ELEKTRARNO?


Izkoriščanje obnovljivih virov energije

Brez onesnaževanja okolja

Tiho delovanje

Minimalni nivo vzdrževanja

Brez sevanja

Zmanjšanje stroškov električne energije

Izkoristite energijo sonca

Delovanje sončne
elektrarne 

V Marlesu že dalj časa sledimo konceptu energetske samozadostnosti, zato v naše objekte standardno vgrajujemo predpriavo za namestitev sončne elektrarne ter polnilnice za električne avtomobile.

V Marlesu sledimo konceptu energetske samozadostnosti že dalj časa, kar je ena naših glavnih konkurenčnih prednosti.

  • S strani Evropske unije je predpisano, da mora vsaka država članica Evropske unije do leta 2020 proizvesti vsaj 12% t.i. zelene elektrike.
  • Z vgradnjo ustrezne sončne elektrarne lahko celotno energijo za delovanje stavbe proizvedemo sami, kar bo v prihodnosti z
    dodatnim razvojem hramb električne energije vodilo v samozadostnost vašega doma.
  • V Marlesovih hišah naredimo predpripravo za SONČNO ELEKTRARNO in s tem vam nudimo napredno storitev, ki vam bo bistveno poenostavila pot do energetske samooskrbe z električno energijo in s tem omogočila energetsko neodvisnost.

Hiša R je zaznamovana kot aktivna hiša z nizkoenergijskimi okni, sistemom rekuperacije in ogrevanjem s toplotno črpalko (zrak/voda) in talnim gretjem. S toplotno črpalko in strešnimi sončnimi kolektorji – fotovoltaiko se proizvaja energija za ogrevanje in toplo vodo. V toplejšem delu leta sistem proizvede več elektrike, kot je hiša porabi. Hiša je kakovostno izolirana, zastekljena in senčena, kar pomeni, da so izpolnjeni tudi vsi pogoji za nizke stroške hlajenja. Bivalni prostori imajo konstantno temperaturo (21 stopinj Celzija), vedno svež zrak, ni mrčesa in prahu, kar je omogočeno s filtri v prezračevalnih sistemih. Investitorja sta še povedala, da jima njuna hiša predstavlja udobnejše bivanje, stroški v boljše naprave pa se vračajo zaradi prihrankov energije pri ogrevanju in zagotavljanju ugodne klime v objektu.

Kako deluje fotovoltaika

Delovanje sončne elektrarne


Sončna elektrarna je naprava, ki sevanje sonca/svetlobe pretvarja v električni tok, primeren za uporabo v gospodinjstvu.

Ena izmed pomembnejših stvari pri fotovoltaičnem sistemu je primerna površina, kamor jo bomo namestili. To je lahko streha, balkonska ograja, fasada, avtomobilski nadstrešek ali katera
druga primerna površina.

Vir energije za fotovoltaični sistem je svetloba. Fotovoltaični sistem proizvaja električno energijo pri dnevni svetlobi, torej tudi, kadar je oblačno. Zato je tudi na območjih, kjer je večji del dneva
oblačno in ne sije sonce, še vedno dovolj svetlobe za proizvajanje elektrike. Količina električne energije, ki jo bo elektrarna proizvedla, je odvisna od vršne moči elektrarne, osončenosti mikrolokacije, naklona in usmeritve strehe, zunanje temperature in podobnih dejavnikov. Za postavitev sončne elektrarne vam v Marlesu pripravimo vso potrebno dokumentacijo za pridobitev subvencije Eko sklada. 

mail icon

Tukaj smo, da vam svetujemo.

Če imate vprašanja v zvezi z gradnjo ali pa vas zanima točno določena hiša, vam bomo z veseljem pomagali z odgovori. Pišite nam ali oddajte povpraševanje!

Povpraševanje