Marles zaključil gradnjo Športnega centra Trebelno


Sportni center Trebelno in dozidava sole 20190524
Pred kratkim je Marles zaključil enega večjih projektov - gradnjo Športnega centra Trebelno in dozidavo tamkajšnje podružnične šole. Šoli smo dozidali dve učilnici, imajo kabinet za individualni pouk, novo zbornico in garderobe, večnamenski prostor in med drugim tudi novo knjižnico. Zelo pomembna pa je nova telovadnica s površino 360 kvadratnih metrov, ki jo bodo uporabljali tako učenci, kakor tudi domačini.1 sportni center Trebelno aksonometrija


Ob otvoritvi je direktor našega podjetja Marles hiše Maribor, Bogdan Božac, povedal: »Trebelno je dobilo vrhunski nizkoenergijski oziroma skoraj ničenergijski objekt, moderne zasnove, ki je grajen iz okolju prijaznih materialov. Konstrukcija objekta je lesena, prav tako je lesen velik del fasade, izolacija pa je v več kot 75 odstotkih iz naravnega materiala – celuloze.« V Marlesu ugotavljamo, da državne institucije vedno pogosteje prepoznavajo vrednost investicij v leseno gradnjo, saj ta ohranja okolje in je odgovorna do generacij zanamcev. To pa ni le v nacionalnem interesu vsake družbe, temveč je vlaganje v lesene javne objekte, kakršni so denimo leseni vrtci in šole, hkrati tudi naložba v ekološko in zdravo bivalno okolje, ki najmlajšim nudi razvoj in odraščanje v skladu s trajnostnim konceptom bivanja.  

Nove usmeritve, ki poudarjajo izbiro naravi in otrokom prijaznih materialov, nakazujejo les kot najprimernejši material za gradnjo športnih in šolskih objektov. Tako je Trebelno bogatejše za sodobni športni center in dodatne prostore tamkajšnje šole. Občina Mokronog - Trebelno skupaj z našim podjetjem kot glavnim izvajalcem nekaj več kot 1,9 milijona vredne investicije, z izbiro lesene gradnje javnih objektov, potrjuje ekološko naravnanost lokalne skupnosti usmerjene v trajnostni razvoj.


     manjsa Sportni center Trebelno in dozidava sole 20 manjsa Sportni center Trebelno in dozidava sole 20
SE manjsa Sportni center Trebelno in dozidava sole