Razvojni projekti


manjsa Marles VzorcniObjekt 0000 copy

Podjetje Marles hiše Maribor d.o.o. je v svoji panogi prepoznavno kot vodilno podjetje na področju razvoja tehnoloških rešitev trajnostne in energetsko varčne gradnje sodobnih stanovanjskih hiš in investicijskih objektov. Fokusno področje razvoja v podjetju je uporaba najsodobnejših tehnoloških rešitev, raba obnovljivih virov in vgradnja materialov naravnega izvora, katerih cilj je zagotavljanje zdravega bivanja in čim večjega bivalnega ugodja.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Podjetju Marles hiše Maribor odobrena sredstva v okviru javnega razpisa "Sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetji na mednarodnih sejmih v tujini - 2018"

V podjetju Marles hiše Maribor smo se udeležili sejma KLIMAHOUSE 2018, ki je potekal med 24. in 27. januarjem v Bolzano, Italy Fiera Bolzano/ Messe Bozen. Glavni namen udeležitve sejma je kljub številnim drugim oblikam informiranja in obveščanja potencialnih kupcev, še vedno najpomembnejša oblika promocije naše blagovne znamke MARLES in naših storitev, ki jih nudimo kupcem. Omogoča nam večnamenski stik s celotno panogo in trgom ter za razliko od drugih komunikacijskih sredstev, ki o naših storitvah dajejo zgolj splošne informacije, nudi neposredni kontakt s potencialnimi kupci. 

EKP 2014 2020  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo g SPIRIT Slovenija logotipNa našem razstavnem prostoru smo predstavljali najnovejše trende visokoučinkovitih nizkoenergijskih in pasivnih hiš, s katerimi si prizadevamo kupcem nuditi visoke standarde bivanja. 

Za izvedbo projekta so bila odobrena sredstva v višini 7399,46 EUR, v okviru Javnega razpisa »Sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetji na mednarodnih sejmih v tujini – 2018«

Vse o javnem razpisu in prejetih sredstvih si lahko preberete TUKAJ (http://www.spiritslovenia.si/razpisi/2017-11-24-Javni-razpis-Sofinanciranje-individualnih-sejemskih-nastopov-podjetij-na-mednarodnih-sejmih-v-tujini---2018).

Cilj projekta je bila predstavitev naše ponudbe in prodaja našega proizvoda ter storitev z vizualno predstavitvijo naših referenčnih objektov, predstavitev naše konkurenčne prednosti ter kupcu na neposreden način predstaviti ponudbo in odgovoriti na vsa vprašanje, ki si jih potencialni investitor zastavlja pred pričetkom gradnje. Eden najpomembnejših ciljev, ki je tudi ključnega namena je bila pridobitev novih prodajnih kontaktov potencialnih kupcev.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si). 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dom 24h - nov koncept bivanja

Podjetje Marles hiše Maribor d.o.o. je tako vodilni partner konzorcija, ki šteje skupaj 12 prepoznavnih in prebojnih Slovenskih podjetij (Marles Hiše Maribor, Petrol, Gorenje, Alples, ETI, Danfoss Trata, JUB, Helios, TBPLUS, Intectiv, Robotina, Smartis, Špica International), ki skupaj razvijajo Dom prihodnosti. Navedeni razvojni projekt podpirata tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj. 

Primarni namen predmetnega projekta, poimenovanega Dom24h je predstavitev razvoja in demonstracija novega koncepta bivanja v domu, ki ga uporabljamo 24h/dan, ter predstavitev razvoja in demonstracija podsistemov ter produktov za pametne stavbe prihodnosti. Projekt tako združuje posamične novo razvite in tehnološko napredne, vendar komplementarne rešitve v novo konceptualno celovito rešitev gradnje in bivanja trajnostno naravnanega, pametnega in povezljivega, uporabniku prijaznega, naprednega ter zdravega bivalnega okolja. 

Projekt DOM24h bo predstavljal stanovanjsko stavbo, ki bo izvedena na sedežu družbe Marles Hiše Maribor d.o.o. in bo sodoben bivalni objekt prihodnosti, ki bo omogočal tudi v prihodnosti vse bolj pomembno možnost opravljanja dela na domu ter celovito energetsko in informacijsko oskrbo bivalnega objekta, ki bo zagotavljal tudi osnovne energetske potrebe za mobilnost uporabnikov objekta.
Zaradi svoje večnamenske zasnove bo objekt v osnovi ločeval stanovanjski in poslovni del ter omogočal njegovim uporabnikom tako kakovostno in polno bivanje ter preživljanje prostega časa kot tudi opravljanje dela na domu. V ta namen bo objekt zagotavljal oskrbo z električno energijo z energijo sonca, ki jo bo v objektu moč tudi hraniti ter z njo zagotavljati potrebno energijo za transportna sredstva uporabnikov objekta, presežki energije pa se bodo bodisi hranili v hranilnikih oz. električnih baterijah, bodisi se bodo oddajali v odprto omrežje. 

Sam objekt bo tako lahko v veliki meri energetsko samozadosten in bo deloval na konceptu neto nič energijske stavbe, ki bo grajena tudi z uporabo super izolacijskih materialov, k navedeni stopnji energetske varčnosti pa bo prispeval tudi sistem kontroliranega prezračevanja objekta. V objektu bodo partnerji zagotovili uporabo pametnih naprav in pohištva, ki bodo integrirani v enovit informacijski sistem upravljanja s pametnim domom. Sam objekt je projektiran v BIM tehnologiji in bo tako skozi fazo načrtovanja, izvedbe in uporabe vsem deležnikom omogočal potrebne informacije za njegovo maksimalno udobno in učinkovito rabo, ki se bo skozi celoten življenjski cikel spremljala z njegovim digitalnim dvojčkom (digital twin).

manjsa Marles VzorcniObjekt 0007  manjsa Marles VzorcniObjekt 0000 copy  manjsa Marles VzorcniObjekt 0003 copy