Ksenija Košar Bratuša in Brane Bratuša, Maribor


6B1Q4278

Unikaten dom kreiran s posluhom za individualnost

»Najino hišo doživljava kot presežek predvsem v estetskem smislu. Preden sva dokončno vedela, kakšno hišo želiva, sva prelistala kup revij in prebrskala nešteto spletnih strani.
V osnovi sva izhajala iz predpostavke udobne organizacije prostorov, svetlobe, stika z naravo in ne nazadnje uravnoteženosti materialov in barv. Nikakor si nisva hotela dovoliti, da bi nam stene najinega doma ne omogočale, da v vsakem trenutku odpremo okno in začutimo vonj dežja, šum vetra, toploto sonca. Zato je stik z naravo in možnost vstopa na teraso ali balkon omogočen prav iz vsakega prostora v hiši. S strokovno ekipo Marlesa nama je uspelo svoje zamisli do popolnosti uresničiti. Že takoj na začetku smo vzpostavili konstruktiven dialog, ki je vodil v premišljeno oblikovan in trajnostno naravnan dom, zasnovan po individualnem navdihu.
V najinem gospodinjstvu kuha on. Moževa želja je bila, da je kuhinja povezana z dnevnim prostorom, da je lahko nenehno v stiku z družinskimi člani, in da tudi med kuhanjem sliši pogovor svojih domačih, novice na televizijskem zaslonu. V poletnem času se največ časa zadržujemo na terasi v družbi prijateljev, v zimskem pa najdemo največ užitka in udobnosti ob kaminu in branju dobrih knjig.
Tako kot je unikaten najin pristop k življenju, tako unikatna in edinstvena je najina hiša. Hvala, Marles!«

Vila Bella

arhitektura: Miha Miholič, u. d. i. a. / zunanje dimenzije: pritličje – 14,35 x 15,84 m, mansarda 14,15 x 7,18 m / bivalna površina: 181,16 m2