Otvoritev Marlesove četrte vzorčne hiše v Avstriji


Vzorčna hiša   Dunaj
V Marlesu smo 24. oktobra v dunajskem naselju vzorčnih hiš Modra laguna (Blaue Lagune), odprli svojo drugo vzorčno hišo. Hkrati je to že naša četrta vzorčna hiša v Avstriji, saj so preostale že postavljene in kupcem na ogled v treh največjih tovrstnih centrih, na Dunaju, v Gradcu in v Linzu.


Z novo vzorčno hišo v Marlesu nagovarjamo predvsem zahtevnejše kupce individualno zasnovanih objektov. Izkušnje, ki smo jih pridobili ob gradnji ekskluzivnih objektov v Nemčiji, Italiji in Švici, želimo namreč ponuditi tudi našim kupcem v Avstriji, kjer v letu 2015 beležimo za 20 odstotkov višjo prodajo kot lani v enakem obdobju. Hkrati z odprtjem navedene vzorčne hiše tudi na omenjenem trgu odgovarjamo na povečano povpraševanje po hišah sodobnejših arhitekturnih oblik ob hkratnem spoštovanju najvišjih standardov energetsko varčne in okolju prijazne gradnje.


Nova vzorčna hiša odraža sodobne smernice v leseni montažni gradnji. Gre za moderno in inovativno arhitekturno zasnovo, za katero so značilni odprti prostori z velikimi steklenimi površinami. Posebnost objekta je tudi nadstandardna etažna višina, ki daje posamezniku občutek razkošja. Hiša sodi v energetski razred A, steklene površine pa so zastekljene s troslojnim izolacijskim steklom, katerega toplotna prehodnost znaša 0,6 W/m2K. Hiša se ogreva s toplotno črpalko, ki skrbi za talno ogrevanje gretje po celotnem objektu. Nova vzorčna hiša je konstrukcijsko zahtevna in je prilagojena arhitekturnim trendom in načelom trajnostne gradnje, ki so na Avstrijskem trgu zelo pomembni. S sodobno arhitekturno zasnovo, predstavlja odlično kombinacijo funkcionalnosti, estetike ter kakovosti. Njena stanovanjska površina obsega 200,00 m2 in v svoji notranjosti ponuja razkošje udobja in izbranih materialov, ki njenim uporabnikom zagotavljajo vrhunsko počutje in bivalno ugodje.

DSC06121 DSC06126

DSC06122 DSC06147