Po požaru do nove Marles hiše – donacija družini Toplak


Toplak  Marles donacija
Januar 2019 je bil za družino Toplak mesec, ki ga ne bodo nikoli pozabili, saj so zaradi požara izgubili streho nad glavo. Skoraj do tal je pogorela hiša, v kateri so prebivali oče Cveto, mama Diana in sin Rok. Ob družinski hiši je pogorela tudi spomeniško zaščitena stavba, ki sta jo lastnika uporabljala za svojo dejavnost.Postavili smo novo Marles hišo
Na pobudo za pomoč smo se v družbi Marles hiše Maribor odzvali takoj in na pogorišču nekdanje hiše v naselju Sveti duh na Ostrem vrhu postavili novo Marlesovo hišo. Takoj po izvedenemu čiščenju, je kljub zelo zahtevnemu terenu, gradnja potekala hitro in tekoče. Na pogorišču ni ostalo skoraj ničesar. Cveto Toplak je ob tem dejal: »Žalostni občutki ob takšni tragediji se ne dajo opisati. Ko izgubiš dom, se počutiš, kot da si izgubil vse. Resnično sem srečen in hvaležen vsem, ki so nam pomagali, predvsem pa podjetju Marles hiše Maribor, ki nam je v tako kratkem času omogočilo bivanje v novem toplem domu.« 

Zahteven projekt smo izvedli hitro in strokovno
Za hišo, ki je bila zgrajena na ključ, je bilo pred pričetkom gradnje potrebno pridobiti vsa potrebna soglasja, gradbeno dovoljenje in izdelati celotno projektno dokumentacijo. Zahtevnosti projekta je botrovala zelo težko dostopna lokacija gradnje, kjer je strokovno osebje Marlesa z naprednimi rešitvami in izkušnjami celoten projekt, vse od utrjevanja terena in vlivanja betonske plošče pa do postavitve sodobne Marles hiše izvedlo v nekaj mesecih.
Družina Toplak je minule praznike že lahko praznovala v novi hiši, ki je zgrajena v skladu s sodobnimi standardi Marles gradnje. »Gradnja je bila zahtevna, saj je zaradi odročnega in strmega terena terjala veliko koordinacije in truda. S skupnimi močmi smo, v nekaj mesecih, uredili družini Toplak novi dom,« je povedal Matej Vukmanič, direktor podjetja in dodal, da sta socialni čut in pripravljenost pomagati ljudem v stiski eno izmed poslanstev podjetja Marles hiše Maribor.


Tričlanska družina Toplak iz Sv. Duha na Ostrem vrhu je januarja lani ostala brez strehe nad glavo, saj jim je čez noč zgorela hiša. Danes na pogorišču stoji popolnoma nova hiša, ki smo jo v veliki meri donirali in zgradili v Marlesu.