Predsednik RS slovesno odprl Marlesov vrtec na Igu!


Prerez traku 1
Vrtec je 12. novembra slavnostno otvoril in predal v uporabo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je ob tem zahvalil vsem sodelujočim pri izgradnji......


Za 213 otrok na Igu je bil ponedeljek, 18. november 2013, zelo poseben dan, saj so vstopili v nov 12-oddelčni visoko učinkovit nizkoenergijski vrtec. Tega smo na ključ v kratkem roku 6-ih mesecev zanje zgradili v podjetju Marles hiše, kjer se lahko pohvalimo z več kot 380 zgrajenimi vrtci, ki so narisali nasmeh na obraze mnogih otrok.

Vrtec je 12. novembra slavnostno otvoril in predal v uporabo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je ob tem zahvalil vsem sodelujočim pri izgradnji, da so uresničili vizijo pomembno za razvoj celotne lokalne skupnosti in čestital Marlesu za vrhunsko izvedbo in občini Ig za uspešno zgodbo v teh težkih časih.

V Marlesu se ob tem projektu lahko pohvalimo, da so bila v predvidenih šestih mesecih izvedena prav vsa dela; od gradbenih del do zaključnih faz notranje opreme in postavitve igral. Montažni vrtec ima tako kar 2.110 kvadratnih metrov neto površine, poleg tega pa še 168 kvadratnih metrov veliko teraso in 15 kvadratnih metrov paviljona. Objekt v obliki črke U ima pritličje in mansardo, ob njem sta osrednje igrišče in parkirišče. Zemljišče vrtca meri 8.374 kvadratnih metrov, celotna investicija, skupaj z nakupom zemljišč, pa je bila vredna nekaj več kot 3,0 milijona evrov, ki jih je v celoti zagotovila občina. Letos bo v njem iz vsake skupine po šest oddelkov: 84 otrok bo mlajših od treh let, 128 pa starejših.

Velika prednost novega vrtca so gotovo skrbno izbrani materiali, ki ga uvrščajo med visoko učinkovite nizkoenergijske vrtce. Vrtec je zgrajen iz okolju prijaznih in toplotno dobro izolativnih materialov, saj sta celotna konstrukcija in izolacija objekta izdelana iz lesa in lesno izolacijskih plošč. Za ogrevanje in hlajenje uporablja napredne, energijsko učinkovite tehnologije, kar bo trend pri gradnje novih objektov tudi v prihodnje.

Prerez traku 2  Predstava 1

Predsednik 1  Vrtzec 4

Vrtec 6  Vrtec 5